Duurzaam en diversiteit

‘Wij zien oe gère’. Dat zeggen wij tegen al onze gasten, maar misschien nog wel meer tegen onze medewerkers. Dat zit in de kern van het familiebedrijf dat wij zijn en dat doen we door open te zijn in al onze samenwerkingen en visie.

Inclusief, divers en duurzaam

Een inclusieve organisatie zorgt voor veel ideeën en inzichten die leiden tot vernieuwing, creativiteit en oplossingen. Als we allemaal hetzelfde zouden zijn, valt er weinig nieuws te leren. En om ons zelf te blijven ontwikkelen en als bedrijf te kunnen groeien, is leren en nieuwsgierig zijn essentieel. We vinden het daarom belangrijk dat je bij ons jezelf kunt zijn. Dat je je thuis voelt in een omgeving die openstaat voor verschillende perspectieven en waarin jij je gewaardeerd voelt – en jij ook anderen waardeert. Dat klinkt logisch, en dat is het ook.

We blijven daar steeds aan werken, van werving en selectie tot opleiding en ontwikkeling. Waarbij er gelijke kansen zijn voor iedereen, het maakt niet uit of je al jaren bij ons werkt of dat je nieuw aan boord komt.

Diversiteit

We geloven in diversiteit in de breedste zin van het woord. Diverse teams maken we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door ieders unieke talent te herkennen en deze binnen het team een juiste plek te geven zodat iedereen kan ‘shinen’.

Inclusieve werkomgeving

We streven ernaar een inclusieve werkomgeving te bieden, een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Dat laten we terugkomen in de manier van werken en doen. Zo trainen we leidinggevenden op het herkennen van onbewuste vooroordelen en het ontwikkelen van inclusief gedrag. Daarnaast staan we altijd klaar voor gesprekken om ervaringen en behoeften uit te wisselen en zo intern het gesprek op gang te brengen en houden.

Duurzaamheid en klimaat

Duurzaamheid en klimaat zijn een belangrijk onderwerp voor ons. We leveren een bijdrage door bijvoorbeeld samen met medewerkers en gasten te letten op vermindering van watergebruik en afval en geen single-use plastic in te zetten. Maar ook door het inzetten van energie-efficiënte technologieën zoals LED-verlichting, zonnepanelen, energiezuinige apparaten en gebouwisolatie.

Ook kijken we naar milieuvriendelijkere transport- en vervoersopties zoals laadpalen voor elektrische auto’s, stimuleren van openbaar vervoer of (elektrische) fietsverhuur. In de keuken werken we met lokale producten waar het kan en hebben we voor collega’s en gasten steeds meer vegetarische en vegan gerechten. Duurzaamheid en klimaat zijn een belangrijke verantwoordelijkheid voor de hotellerie. Wij proberen daar waar we kunnen ons steentje bij te dragen aan een mooie toekomst.

Kortom

Met meer dan 80 collega’s staan wij letterlijk en figuurlijk in het hart van ’s-Hertogenbosch en de maatschappij. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, culturele achtergrond of opleiding: iedereen is welkom als collega en als gast. Wij maken het gastvrijheid toegankelijk, al ruim 115 jaar lang. Daar zijn we trots op en we voelen ons als familiebedrijf verantwoordelijk dit te bewaken en te bevorderen. Dat is voor ons duurzaam ondernemen.